SUSUZ YETİŞEN 100 YILLIK HATAY ŞENKÖY ACI BİBERİ





Susuz yetişen 100 yıldan fazla bir süredir Hatay Şenköy de saflığı bozulmamış atadan dededen gelen tohumlarımızın tanıtımına Şenköy Biber ile devam ediyoruz. Susuz tarım ın ön plana çıktığı bu günlerde hazine değerindeki bu susuz yetişen sebzeleri ülkemizin geleceği için tanıtmaya devam ediyoruz. • Yüzyıllardır Hatay Şenköy'de yetiştirilen bu biber iri ve çok acı bir çeşittir. Belki inanmayacaksınız ama bu biberler de SUSUZ yetişiyor ! • Köyde yapılan bir çok yemekte, taze tüketim olarak kahvaltıda ve yemeklerin yanında kütür kütür bu biberi yiyorlar. Köylüler acı yemeye alışmışlar genci yaşlısı burada herkes acı biber yiyor. 😁 • Taze tüketiminin yanında iplere bütün dizilen biberler kurutularak alışık olduğumuz acı pul biber kullanımının yanında haşlanarak biber salçası gibi elle ezilerek yemeklere karıştırılıyor. Şenköy 'ün meşhur yöresel lezzetlerden olan domatesli köftesi de susuz yetiştirilen domates ve biberlerden yapılıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar