SALAMURA YAPRAK VE SARMASI





SALAMURA YAPRAK VE SARMASI

Türkiye'de salamura yaprak üretiminde ilk sıralarda yer alan coğrafi işaret tescilli Erbaa yaprağından yapılan Tokat'ın meşhur zeytinyağlı yaprak sarmasının ana malzemesi olan yaprağın hasatı ve hasat sonrası yapılan salamura (çorlama) işlemini Tokat'ın Erbaa ilçesi Bağpınar köyünde sizler için kayda aldık . Keyifle izleyebileceğiniz emekçi kadınlarımızın sabahın seher vaktinde bağa gelerek tek tek topladıkları yaprakların sofralarınıza kadar hangi süreçlerden geçtiğini, emekli öğretmen Turgut Yıldız hocam anlatıyor. 

👉 2 bölümden oluşan belgesel tadında bu kısa filmi sıkılmadan keyifle izleyeceğinizi düşünüyoruz. 

DİKKAT! Doğal tarım yöntemleri ile atalık ve yerel tohumlar kullanarak uygulama yapıyor, uygulama sonucunda sizler için de eğitim içerikleri oluşturarak paylaşımlar yapıyoruz.

Ülkemiz ve milletimiz için, üreten bir toplum için sizler de videolarımızın beğen tuşuna basarak sosyal medya hesaplarınızdan paylaşabilir ve bize destek olabilirsiniz. Bu sayede tarım ülkesi olan Türkiye'mizi bir üretim üssüne çevirebilir ve daha iyi yerlere gelebiliriz. Şimdilik hoşçakalın, iyi seyirler dileriz. #salamura, #yapraksarması, #salamurayapraknasılyapılır,

Yorum Gönder

0 Yorumlar